06-30077969 info@dekarperskuyl.nl

Beste leden en donateurs van WSV De Karperskuyl,

Vanuit het prachtige, warme maar ook arme Zuid Amerikaanse Suriname richt ik me tot jullie met een voor dit jaar wel heel bijzondere “Voorzitterspraat”. Waarom bijzonder?

Nou door de bijzondere tijd waarin we verkeren. Ik doel hiermee op Covid 19, een Pandemie die inmiddels de hele wereld in zijn greep heeft en hoe. Ik besef dat niet iedereen het op dezelfde manier beleeft maar we kunnen stellen dat de impact voor een ieder bijzonder groot is. Waar we in maart dachten dat het wel los zou lopen werd ons volledige seizoen geregeerd door deze slopende virus uitbraak. Van een intellectuele lockdown via allerlei beperkende maatregelen naar nu een vier weekse totaal afsluiting van de horeca en meer. Iedereen (op de supermarkt branche na) heeft nadelige gevolgen ondervonden aan dit alles beheersende virus. Ondanks dit hebben wij als vereniging de moed erin gehouden. Er werd gevaren en we konden zelfs met de boot op vakantie. Welliswaar met zeer beperkende maatregelen in de havens, maar toch we konden onze geliefde hobby uitoefenen. Daarnaast hebben we, door de inzet van een geweldige “klusgroep” de haven goed op orde gehouden. Met een sterke  drive en motivatie hebben zij voortdurend gezorgd voor reuring, leven en gezelligheid (> 1,5mtr) op de haven. Er was altijd wel iemand aan het opruimen, onderhouden en/of tuinieren. Gaaf voor de club maar vooral ook zo goed voor de saamhorigheid, bij deze dank ik onze klusgroep voor hun geweldige inzet. Daarnaast denk ik dat we de momenten dat we genoodzaakt waren om de club te sluiten goed benut hebben om zaken aan te pakken. Na input van een aantal meedenkende leden hebben we plannen voor verbouwing aangepast en zijn we nu zelfs al gestart met een aantal “broodnodige” onderhoud werkzaamheden.

Het huidige bestuur heeft na een lastige Coronaperiode de boel goed onder controle.  Cees, Kitty en Hester nogmaals bedankt voor jullie geweldige inzet binnen het bestuur, zodra we er weer toestemming voor hebben zullen we jullie alsnog publiekelijk in het zonnetje zetten. Ik zelf ben voor een periode van 10 maanden uitgezonden naar Suriname. Alhoewel ik digitaal op de hoogte wordt gehouden en mijn geestelijke input kan leveren is het toch geheel aan de overige vier bestuursleden om de boel draaiende te houden. Gaat echt super goed, ik ben trots om voorzitter te mogen zijn van zo’n mooie, gezellige en saamhorige vereniging. Het weer slaat om, de herfst begint met andere woorden het seizoen is afgesloten. Ik hoop vurig dat we volgend seizoen weer op onze eigen vertrouwde manier mogen genieten van onze hobby en van de vereniging in zijn totaliteit. Dus met op z’n tijd een evenement en vooral borrel in ons Clubhuis. Dit geldt uiteraard ook voor de Shanty Kaap Hoorn, ook zij werden zwaar beperkt om hun zangrepetities bij ons te kunnen uitvoeren.

Mede namens “First lady” Brigitte wens ik jullie het allerbeste, gezondheid en gezelligheid.

Stay safe,

Maurice Kasbergen (Voorzitter en securitymanager a.i.)